اقتصاد و مشاغل
جمعه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۳، ۰۳:۰۰ ب.ظ
از گذشته نچندان دور کشت عمده در این منطقه غلات، پنبه، چغندر قند، شاهدانه، کرچک و انگور و به صورت مختصر زراعت گندم و جو بوده است. به نظر می رسد که زاویه وضعیت یاد شده را تا حدودی حفظ کرده که عمدتا تحت تاثیر آب و هوای منطقه بوده است. با این حال تحت تاثیر شهرک های صنعتی و تمایل شدید مردم به رفاه شهرنشینی رونق کشاورزی تحت شعاع قرار گرفته است.
دامداری در زاویه به شکل محدود با پرورش گوسفند و گاو و در برخی موارد پرورش بز انجام می شود. در برخی موارد پرورش مرغ و ماکیان نیز انجام می گیرد اما در مقادیر قابل توجهی نیست.
تولیدات زاویه تا چند دهه پیش محدود به گلیم بافی، تولید قالیچه(عمدتا یک ذرع نیم)نخ ریسی، جوراب بافی بود. همچنین زاویه مرکز تولیدات روستایی و عشایری منطقه بود و بازار آن بر اساس این تولیدات و این مبادلات تنظیم شده بود. با توجه به این که زاویه در طول دوره معاصر فاقد بازار و مرکز عمده مبادلات بوده به نظر می رسد که حجم اقتصادی در این شهر به زاویه محدود بوده است. در حال حاضر نیز بازار موجود عمدتا به خدمات محلی می پردازد و حتی برخی نیازهای بومی در شهرهای دیگر برطرف می شود.
شهرک صنعتی زاویه که پدیده اقتصادی نسبتا جدیدی به شمار می رود و نقش مهمی در جایگاه اقتصادی صنعتی در این منطقه دارد. این شهرک با مساحت ۴۰۰ هکتار در سمت شمال جاده قدیم تهران–ساوه در کیلومتر 75 تهران و در ۴6 کیلومتری شهر ساوه در اراضی عمومی منطقهای به نام هاشمآباد قرار گرفته است. بخش های ساخت ماشین از جمله اتوبوس و آمبولانس از این دست به شمار می رود و زمینه خوبی برای اشتغال زایی در این شهر است اما در عین حال خود موجب از میان رفتن رونق نسبی کشاورزی نیز شده است و نیروهای بومی را در خدمت خود درآورده است.
- ۹۳/۱۲/۲۹